top of page

Acerca de

bikini bottoms

 שאיבת שומן  

Surfer Girl in Polka Dot Bikini

הקדמה 

ניתוח שאיבת שומן הינו אחד הניתוחים השכיחים ביותר המבוצעים בכירורגיה פלסטית בעולם ובישראל. הסיבה לכך נעוצה בפשטות יחסית של הפרוצדורה, לצד החלמה טובה ומהירה ותוצאות מאוד יפות. כמות השומן נקבעת בגופינו על ידי 2 משתנים – תזונה ותורשה. כשם שכמות תאי השריר איננה שונה בין מרימי משקולות לבין אנשים שלא עשו ספורט מימי חייהם, כך גם מספר תאי שומן איננו שונה בין אדם עם עודף משקל לאדם רזה. מה שמשתנה בפועל זה גודל התאים. אצל אנשים מלאים כל אדיפוציט (תא שומן) פשוט גדול יותר. לכך יש שתי נגזרות – אנשים עם עודף תאים באזור מסוים בגוף באופן מולד יסבלו לעיתים מהשמנה דווקא באזורים אלה ולא באחרים (לדוגמא נשים עם עודף שומן ניכר באזור ירכיים לצד פלג גוף עליון רזה). בסיטואציה נוספת, לעיתים מטופלים הפונים להתייעצות לניתוח שאיבת שומן מתארים מצב בו למרות פעילות גופנית מאומצת ומאמצים להוריד במשקל עדיין קיימים אזורים ״עיקשים״ שלא מגיבים כמעט כלל. שאיבת שומן אינה מהווה תחליף לתזונה נכונה או פעילות גופנית שוטפת, תפקידה להסיר שומן אשר לא ניתן להורדה בשיטות הרגילות  של הרזיה. לאחר השאיבה נצפה לראות הצרה בהיקפים וירידה בכמות השומן.

המראה הסופי שלאחר שאיבת השומן יושפע ממצב הכללי של העור, גיל, משקל, השפעות הורמונליות וגורמים נוספים.

שאיבת שומן אינה מתאימה לאנשים עם עודף משקל קיצוני, עודפי עור ניכרים, אלסטיות ירודה של העור ומחפשים שיפור לצלוליט.

מהלך הניתוח

הניתוח נעשה בהרדמה כללית או טשטוש והרדמה מקומית. לפני הניתוח מבצעים סימון האזורים המיועדים לשאיבה. לרוב אזורים המתאימים לשאיבה הינם: ירכיים (פנימיות, קדמיות, חיצוניות), ברכיים, מותניים, בטן, זנבות השד, צוואר. לאחר תחילת ההרדמה מבצעים הסננה של האזורים המיועדים לשאיבה עם תמיסת הרדמה ועם חומר מכווץ כלי דם (לצורך הפחתת דימום) ולאחר המתנה ממושכת מבצעים שאיבה באמצעות קנולה. קנולה זוהי בעצם צינורית מתכתית ארוכה המגיעה בכל מיני קטרים (בהתאם לאזור השאיבה) והיא מאפשרת בשל אורכה לבצע דרך מספר חתכים בודדים שאיבה נרחבת של כלל האזורים הרצויים. מהצד השני קנולה מחוברת למכשיר שאיבה בוואקום. כמות השומן הנהוגה לשאיבה הינה סביב 2-3 ליטר.

 

לאחר הניתוח

לאחר הניתוח שמים פלסטרים קטנים בלבד על אזורי הפתחים. בנוסף יש צורך בחגורת בטן או מחוך ייעודי בהתאם לאזור השאיבה ומטרתם להקטין את החללים הריקים, אשר נותרו לאחר השאיבה. לרוב מבקשים לשאת את החגורה/מחוך במשך כחודש לאחר הניתוח. חשוב לדעת כי ישר אחרי השאיבה נראה דווקא עליה בהיקפים וזאת בשל הנוזלים אשר מוזרקים במהלך הניתוח והנפיחות הנובעת מעצם השאיבה. ככלל מתחילים לראות את התוצאה 3-6 שבועות אחרי הניתוח והתוצאות שיא מתקבלות כ-3-6 חודשים אחרי.

לרוב ניתן לשוב לעבודה תוך שבוע מיום הניתוח.

הצלקות הנותרות לאחר הניתוח הינן לרוב זעירות ועם חלוף הזמן הופכות לפחות ופחות נראות לעין.
 

תופעות לוואי, סיבוכים וסיכונים אפשריים

ניתוח שאיבת שומן נחשב ככלל לפרוצדורה בטוחה עם אחוז סיבוכים נמוך למדי ועם זאת כמו בכל ניתוח המוכר לרפואה, גם בו קיימים סיכונים והסיבוכים.

וכמו בכל ניתוח אחר קיימים משתנים שאינם ניתנים לחיזוי בטרם הניתוח וקשורים למאפייני רקמת שומן, העור ותהליך ההחלמה. ד״ר משה עושה מירב מאמצים על מנת למנוע סיבוכים נדירים אלה ואם בכל זאת יופיעו – לטפל בהם.

תופעות לוואי – רוב המטופלים יסבלו משטפי דם באזורים הנשאבים, תחושת אי נוחות וירידה בתחושה. רוב המכריע של תופעות אלה יחלוף בהדרגה בשבועות הקרובים לאחר הניתוח. בנוסף לעיתים נראה אי סדירויות על פני העור באזורים שטופלו – דבר שלרוב זמני, אך לפעמים נשאר באופן קבוע.

 

סיבוכים אפשריים – דימום, זיהום, צלקות.

סיכונים אפשריים:

  • ירידה בהמוגלובין (בעיקר בשאיבות גדולות)

  • הפרעה במאזן נוזלים בגוף (בעיקר בשאיבות גדולות)

  • תסחיף שומני לריאות – סיבוך נדיר מאוד, אך מחייב התערבות מידית לרבות אשפוז.

  • חדירה לחלל הבטן – גם כן סיבוך נדיר מאוד, אך דורש התערבות כירורגית דחופה ואשפוז.

 

ד״ר משה עושה כמיטב יכולתו להימנע מסיבוכים שתוארו לעיל ואף לטפל בהם בצורה מיטבית בשלב מוקדם ככול האפשר. עם זאת לא כל התופעות לוואי, סיבוכים והסיכונים ניתנים לשליטה ולעיתים קיים צורך בניתוח נוסף. במקרה כזה של ניתוח המצריך טיפול ניתוחי בבית חולים, המטופל לא ישא בהוצאות שכר המנתח, אך כן יחויב בשכר מרדים, שכר חדר ניתוח והאשפוז.

bottom of page