top of page

Acerca de

shutterstock_628239110_edited.jpg

 הרמת חזה 

הקדמה 

Model in bikini

ניתוח הרמת חזה הינו אחד הניתוחים הוותיקים והפופולריים בכירורגיה פלסטית. היופי של הניתוח הינו בעצם העובדה כי הוא מאפשר להפוך חזה נפול, ״מזדכן״ ולא אסתטי, לחזה הרבה יותר נכון מבחינת מיקומו וצורתו על בית החזה ובכך ״להצעיר״ אותו. קיימות סיבות רבות למראה הצנוח של השדיים. באם מדובר בהשפעה של ההריונות, גיל או פשוט פגם מולד התוצאה לעיתים זהה עבור אותן הנשים – מפח נפש וחיפוש אחרי פרוצדורה כירורגית שתשפר את המראה.

שאלות נפוצות

מדוע החזה צונח?

נעשו מחקרים רבים, אשר ניסו להתחקות אחרי המנגנון שמוביל לבעיית צניחת החזה. אחד ההסברים הקלים לתפיסה ומספקים הצצה לתהליך זה, מדבר על חוטים פנימיים הקיימים בשדיה של כל אישה (ליגמנטים על שם קופר Cooper's ligaments) אשר נחלשים בשל הריונות, משקל גדול של השדיים, גיל ופקטורים מולדים ומתקשים להחזיק את החזה במנח הגבוה והנכון, אשר נתפס כאסתטי. גורמים אשר נמצאו בקשר ישיר עם הצניחה היו: עישון, משקל גבוה של האישה, מספר ההריונות, גודל החזה לפני ההריונות והגיל.

מה בפועל עושים בניתוח?

בניתוח זה מורחקת בעיקר רקמת עור ומבוצע מיקום מחדש של רקמת השד. כתוצאה השדיים הופכים להיות מורמים, זקורים, עגולים יותר ובעלי מראה מלא. חשוב לדעת כי ניתוח הרמת החזה לעולם יגרום לירידה קלה במידות השדיים היות ולאחר הניתוח מעטפת רקמת השד הנותרת קטנה יותר.

אילו בדיקות הדמיה מומלצות לפני הניתוח הרמת חזה ומאיזה גיל?

לכל מועמדת לניתוח מעל גיל 35 מומלץ לבצע בדיקת אולטרסאונד שדיים ומעל גיל 50 רצוי להצטייד בממוגרפיה. במקרים של סיפור אישי/משפחתי של סרטן השד יבוצעו הבדיקות הללו בגיל צעיר יותר בהתאם להמלצתו של ד״ר משה.

שיטות והליך הניתוח הרמה חזה

במהלך הניתוח ד״ר משה מרחיק את עודפי העור, ממקם את הפטמה והעטרה במיקום חדש וגבוה יותר ומבצע עיצוב של השד, שבסיומם מתקבל שד מורם, מעוצב ופרופורציוני למבנה הגוף.

 

בגדול קיימות 2 שיטות המקובלות כיום בעולם לביצוע הרמת החזה.

 

״סוכריה על מקל״ – כוללת צלקת סביב העטרה וצלקת אנכית כלפי מעטה. שיטה זאת מתאימה לשדיים עם עודפי עור קטנים עד בינוניים. לרוב הצלקות מתטשטשות עם הזמן בצורה יפה ובסיכומו של דבר המראה האסתטי היפה של השדיים גובר על מראה הצלקות.

 

״עוגן״ (Inverted "T") – כוללת בנוסף אל הצלקות סביב העטרה וצלקת אנכית גם צלקת רוחבית בחלקו התחתון של השד. צלקת זאת שבדרך כלל מוסתרת בצורה יפה על ידי החלק התחתון של השד, מאפשרת למנתח להתגבר על עודפי עור משמעותיים יותר. על כן שיטה זאת מתאימה לשדיים עם צניחה גדולה יותר.

 

הניתוח מבוצע בהרדמה כללית בתנאי אשפוז יום. טרם הניתוח תפגשי עם רופא מרדים, אשר יספק לך את המידה הדרוש לקראת הניתוח מבחינת ההרדמה.

 

חשוב לדעת! רקמת השד כמו גם שער רקמות גוף האדם, אינן זהות בתכונות המובנות הפנימיות שלהן וכן אינן מתנהגות תמיד כמצופה ועל כן אף לאחר ביצוע ההרמה קורית לעתים צניחה נוספת בתווך הקצר לאחר הניתוח, אשר דורשת ניתוח חוזר נוסף, על מנת לאפשר הגעה לתוצאה הטובה ביותר.

 

סוגי הרמת חזה.png
כל האיורים-10.png

האם יש צורך להוסיף שתלים (הרמה והגדלה)?

המטופלות שיכולות להתאים לניתוח משולב של הרמה והגדלה, הן אלו אשר נוסף לצניחת השד סובלות אף מהתרוקנותו הקיצונית. השאלה שמאוד עוזרת למקד את הבעיה הינה: ״האם את אוהבת את נפח השדיים שלך בחזייה?״ בעצם בשאלה פשוטה זאת החזייה מבטלת את בעיית הצניחה ומשאירה את שאלת הנפח בלבד. לרוב מטופלות מצליחות להצביע בצורה מאוד יפה על הבעיה ולהגיד ״אני מרוצה מהחזה שלי בחזייה״ קרי אין צורך בתוספת משתלים, אל מול ״החזה שלי קטן והייתי רוצה חזה גדול יותר״. כפי שצוין לעיל כל ניתוח הרמה גם מעט מקטין את השד, דבר אשר גם צריך להילקח בחשבון בהחלטה על הרמה אל מול הרמה והגדלה.

אם זאת חשוב מאוד לזכור! הייתה סיבה למדוע החזה צנח מלכתחילה – אם זה בגלל גודל, משקל, גנטיקה או הריונות ולכן תוספת כל שתל (קל וחומר שתל גדול) באופן אוטומטי מוסיפה משקל אשר שוב מאוד מכביד על רקמת השד. הדבר ההולך להאיץ עד מאוד את צניחת השדיים לאחר הניתוח ואין שום דרך לצפות מראש תוך כמה זמן היא תקרה. על כן ניתוח הגדלה והרמה יהיה שמור רק למקרים הבאמת דורשים זאת.

סיבוכים וסיכונים

כמו בכל פרוצדורה כירורגית גם בהרמת חזה יתכנו סיבוכים וסיכונים. ככלל הסיבוכים הינם נדירים למדי וברובם ניתן לטפל.

 

דימום – מדובר בסיבוך נדיר למדי, אך אחד שדורש התייחסות מהירה ופעילה. לרוב הדימום מופיע ביממה או שתיים לאחר הניתוח ונובע מכלי דם שנפתח ומדמם ללא הפסקה. חושב להבדיל תופעה זאת משטפי דם רגילים השכיחים ואף צפויים לאחר כמעט כל פעולה כירורגית. לרוב במקרה של דימום חריף רואים נפיחות הולכת וגדלה במהירות בשד יחיד. דבר המאוד בולט בהשוואה לשד המנותח השני. לעיתים במצב כזה נדרשת פעולה כירורגית נוספת בחדר ניתוח בהרדמה כללית. במהלכה מבוצעת פתיחה של חלק מהצלקות הקיימות, בקרת דמם קפדנית וסגירה. לרוב מקובל להשאיר אף צינורית ניקוז למשך 24 שעות לאחר הניתוח.

 

זיהום – לרוב מדובר בסיבוך לא שכיח ואף אחד שחולף עם טיפול אנטיביוטי פומי (דרך הפה).

 

פעירות זעירות – לרוב מדובר בפצעים קטנים, אשר מתרפאים בצורה עצמונית עם משחה אנטיביוטית מקומית.

 

צלקות לא אסתטיות – למרות טכניקת סגירה המאוד מדוקדקת והקפדנית בה נוקט ד״ר משה, צלקות יפות תלויות בעוד משתנים רבים אחרים שאינם בשליטתם של המנתח. לרוב לגנטיקה או במילים אחרות איך המטופל מרפא את הפצעים תהיה חשיבות מכרעת מבחינת הצלקות. נושא הצלקות אף כל כך מורכב כי אצל אותו המטופל במקומות שונים בגוף יכולות להתקבל צלקות שונות בטבען. על מנת לשפר מראש את הצלקות תתבקשי לחבוש חבישות מיוחדות לאחר הניתוח.

חשוב לדעת שגם לעישון קיימת השפעה שלילית לא מבוטלת על הצלקות.

 

אסימטריה (חוסר שוויון) – ראשית חשוב לזכור כי איננו סימטריים וזהים בשום איבר זוגי הקיים בגופינו ועל כן גם הציפיה לסימטריה מושלמת לאחר הניתוח תקשה על שביעות הרצון. תהליכים אותם עוברת רקמת השד בשתי הצדדים אינם זהים אף הם - הנפיחות, הצלקת הפנימית, השפעת הגרביטציה על צורת השד עלולות להיות שונות. על כן יתכנו הבדלים בין השדיים בגודל, צורה, גובה הפטמות, גודל וצורת העטרות.

 

הפרעות בהנקה – בניתוח תתכן פגיעה בצינורות החלב המוליכים אל הפטמה ועל כן קיים סיכוי סביר כי אחריו לא יהיה ביכולתך להניק.

 

איבוד תחושה -  לרוב כלל השינויים בתחושה המופעים סביב הניתוח (וכאן מדובר בירידה בתחושה או דווקא ברגישות יתר) חולפים עצמונית תוך מספר שבועות לאחר הניתוח. לעיתים רחוקות יותר התהליך עלול לקחת אף חודשים עד שנים. עם זאת קיימים מקרים בהם באזורים מסוימים בשדיים או בקומפלקס פטמה-עטרה תעלם תחושה באופן קבוע (או מאידך תוותר רגישות יתר קבועה). קיים קושי רב (אם בכלל) לטפל בשינויים תחושתיים אלה.

 

פגיעה באספקת דם לפטמה ו/או עטרה – במקרים נדירים למדי במיוחד בנשים בקבוצות סיכון (דוגמת מעשנות או סובלות מבעיות קרישה) תתכן פגיעה באספקת הדם לפטמה/עטרה וכתוצאה נזק למבנים האלה. על כן החשיבות הרבה של הפסקת העישון במשך 3 שבועות בטרם ו3 שבועות לאחר הניתוח.

לאחר הניתוח

עם כל יום שיעבור לאחר הניתוח הכאבים ילכו ויפחתו בהדרגה. לאחר כשבוע רוב הכאבים ייעלמו. לאחר הניתוח השדיים לעיתים רגישים למגע ולפעמים יש ירידה בתחושה. גם התופעות האלו יחלפו עם הזמן. לאורך כל תקופת ההחלמה לאחר הניתוח ובמשך כחודש וחצי תתבקשי ללבוש חזייה ייעודית וזאת על מנת לאפשר לחזה להתקבע במנח הנכון והרצוי.

 

מתי ניתן לחזור לפעילות גופנית?

כדאי להימנע מפעילות ספורטיבית כחודש וחצי לאחר הניתוח וכמובן לזכור שהשדיים רגישים מאוד ועדיף להתייחס לאזור בעדינות מרבית.

 

מתי אפשר לחזור לעבודה?

מומלץ לקחת מנוחה של כשבוע-שבועיים לאחר הניתוח, בגלל החולשה והעייפות.

 

מתי יורדת הנפיחות?

לאחר הניתוח השדיים נפוחים, עקב בצקת והצטברות של נוזלים, לאחר מספר שבועות התופעות נעלמות בהדרגה והשד מתחיל לקבל צורה הרבה יותר טבעית. התוצאה הקרובה לסופית מתקבלת בדרך כלל כ-3 חודשים לאחר הניתוח.

 

מתי רואים את התוצאה הסופית?

מרבית הנפיחות ושטפי הדם יחלפו לאחר מספר שבועות. אך עם זאת התוצאה הסופית צפויה להתקבל רק לאחר כחצי שנה.

 

לכמה זמן צפויה להישאר התוצאה היפה של השדיים המורמים?

זאת שאלה מאוד חשובה ונכונה אך, שלצערנו אין אליה תשובה חד משמעית וברורה. רוב אותם הגורמים אשר גרמו לצניחת השדיים מלכתחילה, עדיין קיימים וממשיכים את השפעתם השלילית על החזה. גנטיקה, גרביטציה, הריונות, שינויים במשקל וגיל לעולם יאיצו את תהליכי הצניחה בקצב שאינו ניתן לניבוי.

 

איזה מעקב מבצעים לאחר ניתוח הרמת חזה?

לאחר ניתוח הקטנת חזה יש להמשיך בתוכנית הקבועה לגילוי מוקדם של סרטן השד. התוכנית כוללת בדיקה ידנית עצמית, בדיקה ע״י כירורג שד, ממוגרפיה ואולטרסאונד עפ״י המלצת משרד הבריאות.

 

 

 

ד״ר משה עושה כמיטב יכולתו להימנע מסיבוכים שתוארו לעיל ואף לטפל בהם בצורה מיטבית בשלב מוקדם ככול האפשר. עם זאת לא כל התופעות לוואי, סיבוכים והסיכונים ניתנים לשליטה ולעיתים קיים צורך בניתוח נוסף. במקרה כזה של ניתוח המצריך טיפול ניתוחי בבית חולים, המטופלת לא תישא בהוצאות שכר המנתח, אך כן תחויב בשכר מרדים, שכר חדר ניתוח והאשפוז.

bottom of page