top of page

Acerca de

הקדמה 

Swimwear

ניתוח הגדלת חזה הינו בין הניתוחים הפופולריים והמבוקשים בעולם בתחום האסתטיקה במשך שנים רבות ובשנים האחרונות שני אך ורק לניתוח שאיבת שומן לפי נתוני האיגודים האמריקאי והישראלי. האטרקטיביות של הניתוח נובעת מעצם היותו הניתוח המשפר באופן מידי את מראה החזה הנשי, מצליח להתגבר על בעיות גודל (בשדיים לא מפותחים מספיק), אסימטריה בגודל בין השדיים ולעיתים אף צורה. בשל היותו ניתוח קצר יחסית עם זמן החלמה סביר בהחליט, במספר העשורים האחרונים אנחנו עדים לעליה מתמדת במספר ניתוחי הגדלת חזה. לצד זה גם השביעות רצון של נשים לאחר הניתוח הינה בין הגבוהות בכירורגיה פלסטית. 

שאלות נפוצות

מאיזה גיל אפשר לעבור הגדלת חזה?

ניתן לעבור ניתוח הגדלת שדיים לאחר תום גיל ההתבגרות.

במקרה כזה חשוב לקחת בחשבון הריונות עתידיים, הנקה, שינויים הורמונליים, הזדקנות וכדומה שיכולים לשנות את גודל השד וצורתו ולפעמים אף לדרוש ניתוח שד נוסף.

חשוב לציין כי בשל מיקומם של המשתלים (אחורית לרקמת השד), אין הגדלת חזה מפריעה לרוב להנקה תקינה.

ללא קשר לנאמר לעיל חשוב לזכור כי לא קיימים שתלים לכל החיים, וכי ההמלצה כיום הינה לבצע החלפה שגרתית של השתלים כל 10-15 שנה.

אילו בדיקות הדמיה מומלצות לפני הניתוח הקטנת חזה ומאיזה גיל?

לכל מועמדת לניתוח מעל גיל 35 מומלץ לבצע בדיקת אולטרסאונד שדיים ומעל גיל 50 רצוי להצטייד בממוגרפיה. במקרים של סיפור אישי/משפחתי של סרטן השד יבוצעו הבדיקות הללו בגיל צעיר יותר בהתאם להמלצתו של ד״ר משה. 

ייעוץ

במהלך הייעוץ ראשית ד״ר משה יבצע שיחת היכרות, יעבור איתך על ההיסטוריה הרפואית שלך לרבות מחלות שד (אישיות/משפחתיות), יבדוק אותך ולאחר מכן ידאג לתאם איתך ציפיות לגבי התוצאות הצפויות. הנושאים החשובים שיקבלו התייחסות מיוחדת בשלב זה הינם: גודל השתלים, גודל ומיקום הצלקת, מישור השתלים, התייחסות לנתונים ספציפיים של הבית החזה שלך.

תהליך הניתוח

הגדלת חזה מתבצעת בהרדמה כללית והניתוח אורך כשעה וחצי.

 

בניתוח ד״ר משה יוצר מעין “כיס” אליו יוכנס השתל – מעל השריר (ומתחת לרקמת השד) או מתחת לשריר החזה, בהתאם להמלצתו של ד״ר משה ולמוסכם ביניכם לפני הניתוח.

בתחילת הניתוח תינתן מנה תוך ורידית של אנטיביוטיקה במטרה למנוע זיהומים שלאחר הניתוח.

 

מיקום החתך?

ברוב המכריע של המקרים החתך ימוקם בקפל התת-שדי (מקום החיבור של השד לבית החזה בחלקו התחתון של השד) ואורכו כ-4 ס״מ. התפירה נעשית בשיטה ייחודית של ״תפירה בשכבות״ וזאת על מנת לשפר את המראה הסופי של הצלקת ומאידך לספק חוזק מרבי לקו התפרים. כלל התפרים הינם נספגים ואין צורך בהוצאתם.

 

מעל השריר או מתחת לשריר?

זאת שאלה שמטרידה חלק מהמטופלות ותשובה אליה מותאמת בצורה אישית על סמך נתוני בדיקת איכות העור ומבנה השד. בגדול נשים מאוד רזות עם שכבת עור מאוד דקה, נעדיף למקם את המשתל מתחת לשריר ובכך לספק שכבת כיסוי נוספת לשתל.

מישורי הכנסת המשתל בהגדלת חזה.png

בכל מקרה למיקום השתל אין לרוב השפעה על ההנקה בשל היותו אחורי לרקמת השד עצמה.

 

בחירת גודל המשתל?

זאת בהחליט השאלה השכיחה ביותר ואחת החשובות שעולה בכל יעוץ של ניתוחי הגדלת חזה. והתשובה אולי תפתיע אותך עד מאוד, אבל היא פשוט תואמת את אמונתו של ד״ר מיכאל משה וראיית עולמו – רק את תחליטי. כמובן שאנחנו נעזור לך בכל שלב של ההחלטה בהתאם לנתונים המבניים של גופך ובית החזה שלך, אבל לעולם לא יקרה מצב שגודל המשתלים הסופיים יהיה מבחינתך הפתעה וזאת על מנת כמובן למנוע ״הפתעות לא נעימות״ של ״גדול או קטן מדי״.

סיבוכים וסיכונים

כמו בכל ניתוח המוכר לרפואה, גם לניתוח הגדלת חזה קיימים סיבוכים, אך מספרם נמוך ועומד על אחוזים בודדים מכלל המנותחות.

וכמו בכל ניתוח אחר קיימים משתנים שאינם ניתנים לחיזוי בטרם הניתוח וקשורים למאפייני רקמת השד, תהליך ההחלמה, תגובת רקמת השד לשתל. ד״ר משה עושה מירב מאמצים על מנת למנוע סיבוכים נדירים אלה ואם בכל זאת הופיעו – לטפל בהם.

 

דימום – מדובר בסיבוך נדיר למדי, אך אחד שדורש התייחסות מהירה ופעילה. לרוב הדימום מופיע ביממה או שתיים לאחר הניתוח ונובע מכלי דם שנפתח ומדמם ללא הפסקה. חושב להבדיל תופעה זאת משטפי דם רגילים השכיחים ואף צפויים לאחר כמעט כל פעולה כירורגית. לרוב במקרה של דימום חריף רואים נפיחות הולכת וגדלה במהירות בשד יחיד. דבר המאוד בולט בהשוואה לשד המנותח השני. לעיתים במצב כזה נדרשת פעולה כירורגית נוספת בחדר ניתוח בהרדמה כללית. במהלכה מבוצעת הוצאת השתל בשד המדמם, עצירת דימום, החזרת השתל למיקומו וסגירה של הצלקת הניתוחית. לרוב מקובל להשאיר אף צינורית ניקוז למשך 24 שעות לאחר הניתוח.

 

זיהום – למרות שלרוב מדובר בסיבוך לא שכיח ואף אחד שחולף עם טיפול אנטיביוטי פומי (דרך הפה), קיימים מקרים נדירים שדורשים התערבות כירורגית אקטיבית יותר. התסמינים של זיהום בשד המנותח יתגלו לרוב לאחר כ3-5 ימים לאחר הניתוח וילוו בחום מקומי בשד ספציפי, אודם, רגישות למגע וכאבים. לעיתים אף יתכן חום סיסטמי. במקרה כזה חובה ליידע את ד״ר משה ואת צוות המרפאה על מנת להתחיל טיפול אנטיביוטי ספציפי המתאים לסוג כזה של זיהומים. כאמור לרוב תחת טיפול אנטיביוטי זה נצפה לראות שיפור בכלל התסמינים והעלמות הזיהום תוך מספר ימים בודדים. במקרים בהם לא תתקבל תגובה חיובית הרצויה תישקל אפשרות של ההחלפה לאנטיביוטיקה מסוג אחר עם אופציה למתן טיפול אנטיביוטי תוך ורידי (דבר הנעשה לרוב באשפוז). במקרים נדירים אף יותר ולאור העדר שיפור במצב הזיהום לעיתים מבוצעת הוצאת שתל משד המזוהם והמתנה של מספר חודשים (לרוב כ-3 חודשים) עד ההחלמה המלאה מהזיהום. לאחר מספר חודשים מבוצע ניתוח נוסף בו מוכנס שתל חדש לשד שעבר זיהום. לעיתים אישה תעדיף הוצאת 2 המשתלים בתקופה זאת ובמקרה כזה יוחזרו המשתלים החדשים לשתי השדיים.

 

סרומה – הופעת הנוזל סביב השתל מכונה סרומה. בפועל ברוב המוחלט של המקרים סביב השתל קיימת כמות קטנה של הנוזל תקין לחלוטין. דבר שמזוהה היטב בבדיקות סונר. סרומה בכמות משמעותית המופיעה סביב הניתוח הינה לרוב מוגבלת בזמן וחולפת עצמונית ללא צורך בהתערבות כירורגית כלשהי. לעומת זאת סרומה מאוחרת (Late seroma) אשר לא באה כתוצאה מטראומה כלשהי ומופיעה שנים לאחר ניתוח דורשת בירור. לרוב הבירור יכלול בדיקת סונר ודגימת הנוזל לצורך בדיקה מעבדתית.

 

דחיית השתל / הוצאת שתלים -  במקרים נדירים, כאשר לא מתגברים על הזיהום או המטופלת איננה מסתדרת עם השתלים מסיבה כזאת או אחרת, דרך הטיפול הנותרת הינה הוצאת השתלים. הוצאת השתלים היא פעולה כירורגית המבוצעת בחדר ניתוח  בהרדמה מקומית או כללית. חשוב לדעת כי גם לאחר הוצאת השתלים יתכנו תופעות לוואי, כגון השפעה שלילית על המראה החיצוני של השד ובית החזה הכוללת עיוותים, קפלים, איבוד נפח שד ומראה גרוע יותר ממה שהיה קיים לפני ההגדלה.

 

התקשות קופסית – קופסית זאת בעצם הדרך של הגוף להתמודד עם החשיפה לגוף זר מבחינתו – משתלי סיליקון. הגוף מייצר ב100% מהמקרים מעטפת סביב המשתל וזוהי בעצם הקופסית או בשמה הלועזי קפסולה. לרוב הקופסית הינה רכה עד מאוד ולא מורגשת כלל. במקרה כזה המטופלות לרוב יתארו רך ונעים למגע (וזאת בעצם קופסית בדרגה 1). לעומת זאת קיימים מקרים בהם השד הופך להיות קשה, לא נעים למגע, מעוות ואף כואב (התקשות דרגה 4). במקרים כאלה נדרשת התערבות כירורגית נוספת אשר במהלכה מבוצעת החלפת משתל, כריתה חלקית או מלאה של הקופסית ובמידת הצורך שינוי במיקום הכיס של המשתל (שתל אשר היה מתחת לשריר יעבור להיות מעל השריר והפוך). לרוב יושאר אף ניקוז לאחר הניתוח.

חשוב לציין כי סיבות להיווצרות הקופסית אינן ידועות עד היום וקיימות השארות רבות בנושא. באותה המידה לא ניתן לצפות מראש למי ומתי מהנשים שעברו הגדלת חזה תתפתח התקשות קופסית בדרגה שתצריך טיפול.

 

עיוות רקמת השד - לעתים לתכונות המולדות של רקמת השד של האישה יש השפעה על התוצאה הסופית לאחר הניתוח. אם הרקמות יימתחו בצורה מוגזמת לאחר הניתוח, עלולים להיווצר עיוותים דוגמת: נפילה מוגזמת של השדיים או התמקמות השתלים במיקום נמוך מהרצוי (כתוצאה לעיתים אף רואים פטמות הפונות כלפי מעלה), גלישת השתלים לצדדים והתרחבות הרווח בין השדיים, עור דק בחלקם העליון של השדיים דבר אשר יגרום למראה של גלים.

חשוב לציין כי אין כיום שום אמצעי שיאפשר זיהוי מוחלט של תופעות אלה עוד בטרם הניתוח.

 

איבוד תחושה -  לרוב כלל השינויים בתחושה המופעים סביב הניתוח (וכאן מדובר בירידה בתחושה או דווקא ברגישות יתר) חולפים עצמונית תוך מספר שבועות לאחר הניתוח. לעיתים רחוקות יותר התהליך עלול לקחת אף חודשים עד שנים. עם זאת קיימים מקרים נדירים בהם באזורים מסוימים בשדיים תעלם תחושה באופן קבוע (או מאידך תוותר רגישות יתר קבועה). קיים קושי רב (אם בכלל) לטפל בשינויים תחושתיים אלה.

 

כאב כרוני, תחושת עייפות, תחושת יובש בריריות – קיים מספר קטן של נשים, ככול הנראה עם נטייה גנטית לפתח תלונות מסוג זה. הכאבים יכולים להיות ממוקדים לשדיים או אף סיסטמיים. הטיפול צפוי לכלול תחילה תרופות משככות כאבים ודלקת ובמידה והתלונות לא משתפרות הוצאת המשתלים.

 

אסימטריה (חוסר שוויון) – ראשית חשוב לזכור כי איננו סימטריים וזהים בשום איבר זוגי הקיים בגופינו ועל כן גם הציפיה לסימטריה מושלמת לאחר הניתוח תקשה על שביעות הרצון. תהליכים אותם עוברת רקמת השד בשתי הצדדים אינם זהים במידתם אף הם. הנפיחות, הצלקת הפנימית, השפעת המשתל על צורת השד עלולות להיות שונות גם הן.

 

צלקות לא אסתטיות – למרות טכניקת סגירה המאוד מדוקדקת והקפדנית בה נוקט ד״ר משה, צלקות יפות תלויות בעוד משתנים רבים אחרים שאינם בשליטתם של המנתח. לרוב לגנטיקה או במילים אחרות איך המטופל מרפא את הפצעים תהיה חשיבות מכרעת מבחינת הצלקות. נושא הצלקות אף כל כך מורכב כי אצל אותו המטופל במקומות שונים בגוף יכולות להיות צלקות שונות בטבען. על מנת לשפר מראש את הצלקות תתבקשי לחבוש חבישות מיוחדות לאחר הניתוח.

חשוב לדעת שגם לעישון קיימת השפעה שלילית לא מבוטלת על הצלקות.

 

תופעות הקשורות לשינויים ברקמת השד – עם השנים בגופה של כל אישה וללא קשר לשתלים, מתחוללים שינויים וחלקם מתרחשים בשדיים. רקמת השד הגלנדולרית (בלוטית) איתה נשים מסוגלות להניק, מתדלדלת ויחס הופך להיות מוטעה לטובת רקמת שומן. זאת הסיבה מדוע בנשים מבוגרות השדיים הופכים להיות רכים, מדולדלים וצנוחים. מקרים כאלה בנוכחות השתלים עלולים לגרום לצניחה מואצת של השדיים, כפלים/גלים על פני השדיים, שתלים נמושים דרך העור.

לאחר הניתוח

עם כל יום שיעבור לאחר הניתוח הכאבים ילכו ויפחתו בהדרגה. לאחר כשבוע רוב הכאבים ייעלמו. לאחר הניתוח השדיים לעיתים רגישים למגע ולפעמים יש ירידה בתחושה. גם התופעות האלו יחלפו עם הזמן. יש ליטול תרופות משככות כאבים בצורה ליברלית (אך כמובן בגבולות המותר) על מנת למנוע סבל מיותר – אופטלגין הינו תרופה מצוינת לצורך כך. לאורך כל תקופת ההחלמה לאחר הניתוח ובמשך כחודש וחצי תתבקשי ללבוש חזייה ייעודית וזאת על מנת לאפשר לחזה להתקבע במנח הנכון והרצוי.

 

מתי ניתן לחזור לפעילות גופנית?

כדאי להימנע מפעילות ספורטיבית כחודש וחצי לאחר הניתוח. וכמובן לזכור שהשדיים רגישים מאוד ועדיף להתייחס לאזור בעדינות מרבית.

 

מתי אפשר לחזור לעבודה?

מומלץ לקחת מנוחה של כשבוע-שבועיים לאחר הניתוח, בגלל החולשה והעייפות.

 

מתי יורדת הנפיחות?

לאחר הניתוח השדיים נפוחים, עקב בצקת והצטברות של נוזלים, לאחר מספר שבועות התופעות נעלמות בהדרגה והשד מתחיל לקבל צורה הרבה יותר טבעית. התוצאה הקרובה לסופית מתקבלת בדרך כלל כ-3 חודשים לאחר הניתוח.

 

ממה יושפע מראה השדיים עם השנים?

ניתוח הגדלת שדיים עם שתלי סיליקון הינו ניתוח עם תוצאות ארוכות טווח טובות מאוד ואת צפויה ליהנות מתוצאה נהדרת לאורך שנים רבות. עם זאת הריונות עשויים לשנות את מבנה השד וכן שינויים במשקל.

כפי שכבר צויין לעיל, יש לזכור כי ההמלצה כיום של רשויות הבריאות בעולם הינה כי כל 10 עד 15 שנים לאחר הניתוח יש לבצע החלפת השתלים ללא קשר למצבם. בנוסף חשוב לזכור כי לאורך השנים השד משתנה, צונח ומתרוקן ועובר תהליכי ״הזדקנות״ יחד עם שאר הגוף גם ללא קשר להריונות או שינויים במשקל.

 

האם שתלי סיליקון בטוחים לשימוש?

באופן כללי התשובה היא – כן. ככול שחולפות השנים טכנולוגיות מתקדמות והידע הולך ונצבר, כך גם המשתלים הולכים ומשתפרים באיכותם ובפרופיל הבטיחותי שלהם.

 

התופעה הלא רצויה בשתלי סיליקון, שהיא אמנם נדירה למדי, הינה דליפה או קרע בשתל. במקרים נדירים אף יותר אלול ג’ל סיליקון לנדוד לבלוטות הלימפה בבית השחי. לרוב אין לנדידה זו משמעות קלינית ואיננה מצריכה התערבות כירורגית באזור הבלוטות. הממצאים כגון קרע של המשתל או המצאות ג׳ל סיליקון בבלוטות לימפה כן מצריכות החלפת המשתלים.

 

 

במספר שנים האחרונות דווח על מחלה לימפופרוליפרטיבית (ALCL) המערבת מעטפת של השתלים במיוצרת על ידי הגוף ייחודית לנשים שעברו הגדלת שדיים עם שתלי סיליקון מחוספסים. מחלה זו הינה נדירה כל כך (תוארו רק 1600 מקרים בעולם) שרשויות הבריאות בארץ ובעולם אינן רואות בה סיכון שצריך למנוע הגדלת שדיים עם שתלי סיליקון. התסמין אשר נקשר למחלה זאת (אך ממש לא מחייב קשר לALCL ויכול להופיע עצמונית) הינו הופעת נוזלים (סרומה) בכמות גדולה שנים לאחר הניתוח. התופעה מכונה סרומה מאוחרת (Late seroma) ולרוב אינה קשורה למחלה המתוארת, אך בהחליט דורשת בירור (דגימת נוזל לבדיקה) לצורך שלילתה.

 

איך מבצעים מעקב אחרי בריאות האישה ומצב השתלים אחרי הניתוח?

ראשית חובה לזכור שעצם העובדה כי מטופלת עברה הגדלת שדיים, לא משנה את העובדה כי ללא קשר למשתלים, היא חייבת במעקב הקבוע כמקובל אצל כירורג שד, בסיוע בדיקות עזר דוגמת סונר (אולטרסאונד) וממוגרפיה. בדיקת סונר מאפשרת אף הסתכלות על מצב השתלים ולעיתים מתייחסת לשלמותם. במקרים מסוימים ניתן אף להיעזר בבדיקת תעודה מגנטית (MRI) הנחשבת ליותר רגישה לאבחון של מצב השתלים.

 

ד״ר משה עושה כמיטב יכולתו להימנע מסיבוכים שתוארו לעיל ואף לטפל בהם בצורה מיטבית בשלב מוקדם ככול האפשר. אם זאת לא כל התופעות לוואי, סיבוכים והסיכונים ניתנים לשליטה ולעיתים קיים צורך בניתוח נוסף. במקרה כזה של ניתוח המצריך טיפול ניתוחי בבית חולים, המטופלת לא תישא בהוצאות שכר המנתח, אך כן תחויב בשכר מרדים, שכר חדר ניתוח והאשפוז.

bottom of page